Yaşlandıran Yiyecekler
Bazı Besinler Yaşlandırıyor mu?
Yetersiz nemlenme, cilt sağlığına önem vermeme, hatalı beslenme ve bağışıklık sistemini etkileyen durumlar sonrası insanların bir takım fonksiyonlarında gerileme ve durma başlar. Doğma, gelişme, büyüme nasıl her canlının doğasında var ise yaşlanmada olağan bir durumdur. İnsanların ölüm tarihi bellidir ama belli bir yaşın üstünde olup genç görünmeyi istemek herkesin hakkıdır. Bu durumda bazı önlemler almak gerekecektir. Yaşlandıran yiyeceklerden derhal uzak durulması önerilir. Kaliteli vitaminler ve proteinler sağlıklı bir cilt sağlar. Kandaki şeker miktarının dengede tutulması yaşlanmayı geciktirecektir.
Şeker, patates, makarna, beyaz unla yapılan yiyeceklerin tüketilmesi kan şekeri miktarının hızla yükselmesine neden olan karbonhidratlındandır. Kaliteli protein ve vitaminler dururken bu besinleri yemekten vazgeçmeyen kişilerde yaşlanma hızı artar.
Vücudun tüm eksikliklerini tamamlayabilmek için bir günlük elli kadar besin miktarı alınmalıdır. A, E, C gibi vitaminler, folik asitçe zengin ama yağ ve tuz oranı düşük olan dengeli bir diyet süreci yaşlanmayı erteleyebilir. Beslenme durumları ile kırışıklık konusu birbiriyle doğrudan alakalıdır. Kan şekerinin yükselmesi ve fazla karbonhidrat alımına bağlı olarak deri elastikliğini kaybederek büzüşmeye başlayacaktır. Mesela diyabeti olan kişilerin kan şekeri daima yükseldiği için yağlar daha fazla depolanacak, kırışık oluşumu kaçınılmaz olacaktır.
Yüksek proteinli besinler daima vücutta yeni bir onarımı sağlayanları için doğru yağlarla desteklenerek vücuda alınmalıdır. Doğmuş yağlar çok tehlikeli olabilir. Balık, tavuk ve hindi tüketimi bol proteinin vücuda girmesini sağlar. Yeşil ve turuncu renkli sebzelerden alınacak A vitamini cilt hücrelerini güçlendirir. Tende canlılık ve parlaklığı sağlayan bir başka sebze ise soya fasulyesidir. Siyah çaydan ziyade yeşil çay içilmesi toksinleri attırır. Ayrıca her gün mutlaka en az üç litre su içilmesi, hücrelerdeki gereksiz atıkları temizleyecektir.