karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Lasik Göz Ameliyatı Nedir? - Bigdoctors

Lasik Göz Ameliyatı Nedir?

0

Lasik Göz Ameliyatı Nedir?

 

Lasik göz ameliyatındaki en önemli aşama, kornea üzerinde bulunan flep adındaki kapakçığın oluşturulmasıdır. Buradaki tedavi, göz kapakçığının altına lazer uygulamasına dayandırılmaktadır. Klasik lasik tedavisinde, kornea tabakasında oluşturulmak istenilen flep adı verilen kapakçık, metal bıçak kullanılarak tedavi edilmektedir.

İçerisinde bulunduğumuz ve sürekli olan gelişen teknoloji sayesinde sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydedildi. Bu ilerlemelerden biri de lastik tedavisinde metal bıçakla yapılan kesi işleminin yerini, lazere bırakmasıdır.

Lazer Tedavisi ile Lasik Tedavisi Arasındaki Farklar

Rusya’da 1980’li yıllarda yaygın olarak uygulanan radyal keratotomi ameliyatı, halk arasında “gözü lazerle çizme” operasyonu olarak bilinmektedir. 1990’lı yıllardan sonra lazerle göz çizmenin yerini excimer lazerin almasıyla beraber bu yöntem terk edilmiştir. Lazerle göz çizdirme operasyonunda aslında hiçbir zaman lazer kullanılmamış, operasyonlar sadece elmas bıçaklarla gerçekleştirilmiştir.

Lasik ile göz çizdirme arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Halk arasında lasik göz ameliyatına, lazerle göz çizdirme operasyonu denilmesiyle, akıllarda bu şekilde kalmıştır.
Lasik ameliyatı sayesinde gözlüklerden kurtulmak artık mümkün bir hale gelmiştir. Lasik göz ameliyatında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hasta seçimidir.

Hastanın ameliyat öncesi detaylı bir muayeneden ve gerekli tetkiklerden geçmesi gerekmektedir. Hastanın bu tetkiklerden geçmesi ameliyatın yüzde 100 başarılı olmasını sağlayan en önemli temellerinden birini oluşturmaktadır. Kişiler bu ameliyat sayesinde sadece gözlüklerinden değil, aynı zamanda lenslerinden de kurtulması mümkün hale gelecektir.

Lasik Ameliyatı Uygulaması

Lasik, bu zamana kadar kullanılan bütün yöntemlerden daha ileri bir teknoloji ile kullanılmaktadır. Bu operasyon sırasında hastanın epitel dokusu kaldırılmaz. Özel bir bıçak yardımıyla korneanın üzerinde ufak bir kesik açılır. Bu kesik sayesinde korneaya ulaşılır. Daha sonra kullanılacak olan lazer ışınları sayesinde hastanın korneasında bulunan bozukluk düzeltilir.

Operasyon sonrası, hastanın korneası eski haline getirilir. Korneanın kendiliğinden yapışma özelliği olduğu için, bandaj veya dikişe gerek yoktur. Lasik ameliyatı sonrasında hastada ilk 24 saat içerisinde ağrı olabilir. Doktor, göz kuruluğu için göz damlası, ağrılar için de ağrı kesici önerir.

Lasik ameliyatı gözleri orta derecede bozuk olan hastalarda uygulanmaktadır. Ameliyatın hasta için uygun olup olmadığı, ancak detaylı doktor muayenesiyle anlaşılmaktadır.

Share.

About Author

Leave A Reply