Kol Kireçlenmesine Ne İyi Gelir
Kol kireçlenmesi, kol eklemlerindeki kıkırdak dokusunun işlevini yitirmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Kol kireçlenmesi sonucu eklem bölgelerinde şişme olur. Kol hareketleri azalır. Eklem bölgesinden çeşitli sesler gelmeye başlar. Kol kireçlenmesinin birçok nedeni olabilir.
Peki, kol kireçlenmesine ne iyi gelir?
Kol kireçlenmesinin kesin bir tedavisi yoktur. Uygulanan yöntemler koldaki ağrı, şişliğin azaltılmasını sağlar. Çok ilerleyen kireçlenmeler de cerrahi tedavi uygulanabilir.
Egzersiz yapma
Egzersiz yapmak eklemi korur ve kireçlenmenin ilerlemesini yavaşlatır. Daha fazla hareket etmek, kireçlenmeyi azaltır. Düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Bu sayede kas ve kemikler güçlü kalır, eklemlerin esnemesini sağlar. Kol kireçlenmesi olan kişiler hafif egzersizlerle başlayabilir. Ancak ağrı çok şiddetlendiği zaman egzersiz önerilmez.
Soğuk Sıcak Kompresler
Kol kireçlenmesinde ağrı arttığı zamanlarda ağrıyan yere sıcak veya soğuk kompres uygulanabilir. Böylece ağrı azalır. Sıcak kompres uygulama kan dolaşımını arttırır, soğuk kompres ise sinirleri uyuşturur, şişliği azaltır.
Zencefil
İltihabı önleme özelliği olan zencefil kireçlenme sonucu ortaya çıkan ağrıları azaltmada etkilidir. Zencefil çayı günde 2-3 defa içilebilir. Hareket kabiliyetini azaltan eklemin rahatlamasını sağlar. Bu sayede kol kolayca hareket ettirilebilir.
Yeşil çay içmek
Kireçlenme başladığı zaman düzenli olarak yeşil çay tüketmek kıkırdak dokusu kaybını azaltır. Yeşil çayın içerdiği bazı bileşenler kıkırdak dokusunda harabiyete yol açan enzimlerin üretimini baskılar, koruma sağlar.
Glukozamin içeren besinler
Glukozamin, kabuklu deniz hayvanlarından elde edilen bir amino-şekerdir. Bu şeker, kıkırdağı korur ve kireçlenmeye iyi gelir. Bu sebeple glukozamin içeren besinler tüketildiği zaman kol kireçlenmeleri de azalır.
Hindiba bitkisi
Yarım çay bardağı nane ve yarım çay bardağı karahindiba bitkisi karıştırılarak, 2 su bardağı suyun içine koyulur. Kaynatılarak içilir. Her gün 3 kez tüketilmelidir. Diğer bir uygulama yöntemi ise hindiba bitkisi kaynatılarak süzülür ve elde edilen lapa kolda kireçlenme olan eklemlerin üzerine konur. Her iki saatte bir değiştirilerek uygulanır. Bu yöntem de kireçlenmeye iyi gelecektir.
Okaliptüs Yağı
Okaliptüs yağı, tannik asit bakımından zengindir. Bu yağ kireçlenme ağrısına iyi gelir. Okaliptüs yağı ile kireçlenen ekleme masaj yapılarak uygulanır. Yağ uygulandıktan sonra bölgeye sıcak kompres uygulanarak yağın etkisi daha çabuk görülebilir. Diğer bir bitkisel çözüm ise 1 adet yeşil soğan doğranarak 1 çay bardağı kaynayan suyun içine konulur. Kol kireçlenmesi yaşayan kişiler her gün 3 kez bu karışımdan içerse faydası zamanla görülecektir.
Sağlık açısından kişiye oldukça rahatsızlık veren bu hastalığın ağrılarını azaltmada ve iyileşmesini sağlamada yukarıda verilen yöntemler kullanılabilir.
Kök hücre tedavisi ile de çözüm sağlamaktadır. 05442240925