karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
İşitme Kaybı İçin İşitme Testi... - Bigdoctors

İşitme Kaybı İçin İşitme Testi…

0

İşitme Kaybı İçin İşitme Testi…

Yaşa bağlı işitme kaybı (Presbyakuzi) yaşımızı ilerledikçe ortaya çıkabilecek işitme kaybımızdır. ABD’de 65 ile 74 yaş arasındaki işitme kaybının ve 75 yaşından büyük olanların işitme kaybının zor işlediği söyleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkemizde işitme cihazı ile yaşayanların oranı toplam nüfusun% 3.7’sini oluşturmaktadır. % 10 seviyesinde olmak.

İşitme güçlüğü, bölgedeki insanları anlama güçlüğü, kapı ve telefon gibi sesleri duyma zorluğu, vb. Bu işitme kaybı, ikisini köreltme. İşitme kaybı yavaşça meyvelere ulaşırsa, işitme yeteneğinizin bir kısmını kaybettiğinizi fark etmeyebilirsiniz.

Yaşa bağlı işitme kaybına ne neden olur?

Bu durum,  çoğunlukla iç kulağındaki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Sesler kulak zarı hareket ettiren kulak zarını titreşen dış kulak kanalımızdan gelir. Orta kulaktaki bu kemik sesleri yükselterek iç kulağa aktarılır. İç kulak salyangoz biçimindedir.  İç kulağa iletilen ses sinyalleri burada benzetir. Bu titreşimler sillia benzeri hücreleri bir kimyasal çözüme taşır ve mesajları sesli sinyallere ait elektrik sinyallerine dönüştürülür. Bu sinyaller, işitsel sinir yoluyla beyne iletilir ve sansasyon öne çıkar. Zamanla, iç kulaktaki bazı yüksek frekansları ileten hücreler, kayıplarını göremez ve yerine getiremezler. D, b, m, n, e, vb. gibi seslerin frekansları embriyonik saç hücreleri tarafından iletilir. Bu durumda bu yüksek frekansları işleyen hücrelere verilen zararlar cümle bağlamında anlaşılmalarını engelleyecektir. Bu belirli sesleri anlamak zordur.

Yaşlandıkça işitme kaybına neden olan faktörler nelerdir?

Yaşlandıkça işitme kaybına birçok faktör katkıda bulunur. Yüksek frekansa maruz kalma, özellikle mesleki yaşamınız veya sosyal yaşamınız boyunca, özellikle iç kulaktaki yüksek frekanslı saç hücrelerinin zarar görmesi, bu durumda sesleri algılamanızı güçleştirir. Bir diğer önemli husus da genetik miras. Aile birliği DNA’sı tarafından iletilen bu durum işitme kaybına neden olabilir. Bir başka durum, etkiler, etkiler, etkiler ve ilaçlar (bazıları için kemoterapi ilaçları) olmasıdır. Yüksek tansiyon veya şeker hastalığı gibi işitme kaybına da katkıda bulunur.

Yaşa bağlı işitme kaybını önleyebilir miyim?

Bundan böyle, işitme kaybı doğrudan önleme veya önleme yoluyla birleştirilebilir. Ulusal İşitme Sağlık ve Diğer İletişim Bozuklukları Enstitüsü (NIDCD) ve işitme kaybı nedenleriyle araştırmalar.

Bilim insanları, ilaç ve çeşitli gen terapileri için kullanılan iç kulak kıl hücrelerini yenileme potansiyelini keşfediyorlar. Önünde alınması gereken birtakım önlemler var. Kulaklarınızı etkileyebilecek fazla sesli veya uzun süreli seslerden kaçınma, en önemli adımlardan biridir.

Share.

About Author

Leave A Reply