karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Horlamanın Tedavisi - Bigdoctors

Horlamanın Tedavisi

0

Horlamanın Tedavisi

 

Horlama

 

Uyku esnasında nefes yollarınız tıkandığında veya yanlış pozisyonda yatıldığında oluşan boğuk ve kalın bir senin oluşmasıdır. Bazen horlama birtakım sorunlar oluşturmaktadır hemde ciddi sorunlar olabilir. Ayrıca uyurken birçok kişiyi de rahatsız edebilir. Yetişkin insanların birçoğu horlar. Boğazınızda bulunan dokuların rahatlayarak hava yolunuzu tıkamasıyla başlar horlama. Dokuların titreşmesi sonucu rahatsız edici bir ses ortaya çıkarır. Bu ses çok can ve canlar sıkabilir. Hemen geç olmadan tedavisine başvurulmalıdır.

 

 Horlama sebepleri nelerdir?

 

Ağız anatomisi, sinüsler, alkol tüketimi, alerjiler, soğuk algınlığı, kilo ve yatış pozisyonu gibi etmenlere bağlıdır. Uyuklamaya başladığınızda ve aydınlık bir ortamda derin bir uykuya dalınca, ağız tabanınızdaki, dilinizdeki ve boğazınızdaki kaslar gevşer. Boğazınızda ki dokular yeterince gevşediğinde ise kısmi olarak hava yollarınızı tıkarlar ve titreşmeye başlarlar. Daha da dırlanan hava yolundan geçen hava zorlanacak ve dokuların oluşturduğu titreşim artarak daha yüksek bir horlama sesinin çıkmasına neden olacaktır.

 

Horlamanın Tedavisi Nelerdir?

 

Kilo vermek, yatış şekli, yatmadan önce alkol tüketmemek veya sadece bir tarafa dönük olarak yatmak horlamayı durdurabilir. Ek olarak cihazlar ve ameliyat horlamanın rahatsız edici etkilerini ortadan kaldırabilir. Ancak bu durum horlayan herkes için gerekli veya uygun değildir. Ancak bu durum horlayan herkes için gerekli veya uygun değildir. Horlamak güzel bir fonksiyon değil burnumuzda et olabilir bu cerrahi yollar ile aldırılabilir. İnsan psikolojik olarak yatmaktan korkacaktır çevresinin şikâyetinden dolayı. Aşırı kilolu olmak bunun başında gelir. Spor ve egzersizlere önem verilmelidir. Spor ve egzersiz diğer hastalıklar ve oluşabilecek hastalıklar içinde merhem olabilir. İnsan kendini ve sevdiği insanlara değer verir ise bu hastalığın çözümünü isteyecektir. Lütfen sağlığınıza dikkat edin.

Share.

About Author

Leave A Reply