Diş Taşı Temizliği
Diş taşı, günümüzde halk dilinde tar tar olarak ifade edilmektedir. Diş taşı, dişlerde uzun süre biriken ve zamanla zorlaşan diş bakterileri tarafından oluşturulan sert bir yapıdır.
Diş ve diş eti sağlığına önem vermeyen bireylerde diş taşı daha sık görülür ve daha sık görülür ancak ağız ve diş sağlığına önem veren ve düzenli diş kontrolü olan bireylerde sık görülür.
Diş hareketini önlemek için alınması gereken bazı önlemler vardır.
Evde bakım yapmak ve diş macunu ile temizlemek mümkündür, ancak diş hekiminin diş hekimliği araçları, malzemelerin daha uzun ve daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Diş hekimliği diş taşlarının çıkarılmasını ağrısız ve acısız olarak çok daha kısa sürede gerçekleştirir.
Diş hekimleri ağrısız ve ağrısız olduğu için genellikle diş temizliği için anestezi kullanmazlar.
Diş hekimleri diş plakasını iyice temizlemek için ultrason gibi cihazlar kullanırlar. Diş taşını temizledikten sonra diş taşının tekrar oluşmasını önlemek için, diş yüzeyinde parlak yüzeyler oluşturur, böylece bu işlem mümkün olduğunca uzun süre ertelenebilir.
Dişleri temizledikten sonra, birey, dişlerin tekrar oluşmasını engelleyebilecek dişlerin ve diş etlerinin temizlenmesine çok fazla dikkat eder.
Evde Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır ?
Dişleri temizlemek için diş hekimini ziyaret edebilir veya evde doğal yöntemlerle dişleri temizleme fırsatına sahip olabilirsiniz.
Diş taşları genellikle dişlerin ve diş etlerinin düzenli olarak temizlenmemesi ve bu sürecin ihmal edilmesinden kaynaklanmaktadır.
Dişlerini kendi imkanlarıyla temizlemek için evde uygulayabileceğiniz bir takım yöntemler vardır. Evde diş temizlemek için yapmanız gereken uygulamalar:
1. Düzenli Olarak Dişlerinizi fırçalayın
2. Karbonat Kullanın
3. Florlü Diş Macunu Kullanın
4. Portakal Kabuğu
5. Susam Çiğneme
6. İncir
7. Sert Sebze ve Meyve Tüketin
Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir ?
Diş taşı düzenli olarak dişlerden temizlenmelidir. Diş taşının temizlenmesi diş ve diş eti sağlığı için çok önemlidir. Diş taşı düzenli olarak temizlenmediğinden, dişlerde birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklardan kaçınmak için diş fırçasını evde düzenli olarak temizlemeliyiz veya dişhekime gitmeliyiz. Diş temizliği bu açılarda önemlidir. Bunlar,
Diş çürümesini engeller. Diş taşı çıktıktan sonra dişlerin her yüzeyini ayrıntılı olarak fırçalamak çok zordur. Diş fırçalama da bu problem nedeniyle, diş ipi ve diş fırçası dişin her yerinden geçemez ve bazı kısımlar temizlenemez. Temizlenmemiş bakterilerin bakteri, diş mayın oymacılığı ile diş kaybına neden olur.
Diş eti hastalığını engeller. Diş taşının düzenli olarak temizlenmesi diş ve diş eti sağlığı için çok önemlidir. Özellikle diş eti ve dişler arasındaki diş etimi diş eti için büyük bir sorundur. Diş taşının dişlerde veya dişlerde ortaya çıkması, bakterilerin çoğalmasını ve çoğalmasını kolaylaştırır. Diş eti iltihabı, gibi hazırlanmış iltihaplı bir hastalıktır. Dişte oluşan bu iltihaplanma, dişin şişmesine, çekilmesine, diş kaybına veya diş iltihabına neden olur.