karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Diş Eti Rahatsızlıkları - Bigdoctors

Diş Eti Rahatsızlıkları

0

Diş Eti Rahatsızlıkları

 

Diş eti hastalığı, sakız çizgisi boyunca diş eti iltihabıdır. Bu iltihap ilerledikçe dişleri çevreleyen ve destekleyen kemik de etkilenir. Diş eti hastalığının üç aşaması var. Bu safhalar en düşük seviyeden en üst düzeye kadar diş eti iltihabı (diş eti iltihabı), periodontitis ve ileri periodontittir.

Belirti ve Semptomlar

Diş eti hastalığı ağrısız olabilir, bu yüzden şunlara dikkat etmelisiniz:

– Diş çekirdeği veya fırçalama sırasında diş etleri kolaylıkla teneffüs eder.
– Şişmiş, kırmızımsı veya duyarlı diş etleri
– Diş çekilen diş etleri
– Ağızda inatçı ağız kokusu veya kötü tat
– Sallanan dişler
– Dişlerin hizalama sın da bir fark
– Kısmi protez (kısmi protez) oturma farkı
– Dişler ve diş etleri çevresinde görünür pus
– Yemek sırasında keskin bir sıkıntı
– Soğuk veya sıcak hassas dişler

 

Diş Eti Rahatsızlıkları Nedenleri

Yapışkan, renksiz bir tabaka olan ve dişlerde sürekli olarak oluşan bakteri plağındaki bakteri diş eti hastalığına neden olabilir. Bakteri plağı temizlenmezse sertleşebilir ve tar tar haline gelebilir. Bu olduğunda bakteri diş plakasında oluşmaya devam edecektir.

Diş fırçası veya diş ipi ile temizleme dişleri temizleyemez. Böyle bir durumda, diş hekiminizin profesyonel diş temizliği yapması gerekir.

Diş Eti Rahatsızlıkları Teşhisleri

Bakteriler günlük diş fırçalama ve diş ipi ile temizlenmezse, plak diş haline gelir. Sert yüzeyli dişlerde plak oluşumu için çok uygundur. Plakadaki bakteri dişlerinizi ve dişlerinizi enfekte edebilir ve bunun sonucu olarak diş eti dokusu ve dişleri destekleyen kemik olumsuz etkilenir.

Diş Eti Rahatsızlıklarına Önlem Alma

Doğru fırçalama ve diş ipi ile, sakızlar diş eti hastalıklarına karşı koruyabilirsiniz. Anti bakteriyel ve öldürücü diş macunu ve ağız gargaraları kullanarak, ağızda plak miktarını azaltabilirsiniz. Bakteri plakasını temizlemek, diş eti hastalıklarını önlemek ve ağız sağlığınızı iyileştirmek önemlidir.

Diş Eti Rahatsızlıklarına Tedaviler

Diş hekiminiz tarafından yapılacak profesyonel diş temizliği, birikip sertleşerek diş plakasını temizlemenin tek yoludur. Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret ederek (yılda iki kez), prematüre diş eti hastalığı daha ciddi hale gelmeden tedavi edilebilir.

Diş eti hastalığı ilerledikçe, dişlerin hastalıklı olduğu cepler ve diş temizliği ve kök düzeltme diş enfeksiyonunu tedavi etmek için uygulanabilir. Diş hekiminiz ya da plak, diş taşları ve diş eti hattının üstünde ve altında biriken gıda atıklarını bir diş temizleme aleti kullanarak çıkarır. Diş ve kök yüzeyleri tamamen düzgün ve hastalıksız hale getirmek için elle temizlenir.

Share.

About Author

Leave A Reply