Balıklı kaplıcalar pek çok hastalığa şifa oluyor
Bu mucizevi ılıca türü, Dünya’da sadece ülkemizde Sivas ilinin Kangal ilçesinde bulunmaktadır. Balıklı kaplıcalar, bundan 100 yıl önce keşfedilen doğal kaynak olup, 50 yıl önce tesise dönüştürülmüştür. 36 derecelik suyun içerisinde bulunan, boyları 2 ile 10 cm arasında değişen binlerce balık, havuz içerisindeki kişinin hastalıklı yerlerini emerek temizlemektedir.
Özellikle sedef hastaları, buraya gelip şifa aramaktadırlar. Ya da ciltlerinde geçmeyen yaraları olanlar, çok sivilceli kişiler, balıkların olduğu havuzlara girerek, tedavi olmaktadır.
Doktor Balıklar
Doktor balık diye adlandırılan, beni balık ve yağlı balık denilen 2 türü, insan vücuduna yapışarak, zararlı dokuyu, yarayı veya sivilceyi emmeye başlarlar. Bu canlıların dişleri yoktur. Tamamen zararsızdırlar. İlk olarak bu deneyimi yaşayan kişiler gergin olurlar ve temas halinde huylanabilirler.
Fakat belirli bir süre sonra hemen alışkanlık gösterirler. Normal deriden ziyade, kabarmış, yara ve hastalıklı dokuya temas ederler. Nedeni, bunların koparılmasının ve emilmesinin kolay olmasıdır. Sıcak su içinde yumuşayan deri ve iltihaplar, balıklar tarafından kolayca temizlenmeye elverişli hale gelir.
Balıklı kaplıca uygulamaları Türkiye’de Sivas’ın Kangal ilçesinde yapılır.
Balıklı kaplıcalar pek çok hastalığa şifa oluyor.
- Sedef Hastalığı
- Dermatolojik rahatsızlıklar
- Romatizmal hastalıklar
- Egzema
- Kireçlenmeler
- Yumuşak doku ve kas rahatsızlıkları
- Boyun ve bel ağrıları
- Yaralar gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor.
Hastalıkların tedavileri genel olarak doktorlar tarafından yapılır, bazı durumlar vardırki doğanın mucizeleride tedavilerde mucizevi faydalar sağlamaktadır.