Diş Kanal Tedavisi Nedir?
Çürük veya travma nedeniyle dişin iç kısmındaki sinirin (pulp) hasar gördüğü veya iyileşemediği durumlarda uygulanan bir tedavi metodudur.
Çivileri diş içinde çıkartmak, dişlerin kök kanallarını şekillendirme ve onları mikroorganizmalardan arındırma ve daha sonra büyütülmüş kanalları doldurma işlemidir.
Ardından doktorun malzeme kaybına bağlı olarak dişin üst kısmına algıladığı dolgular, porselen kron kaplaması gibi restorasyonlar restorasyonlar yapılmakta ve diş estetik ve işlevsel olmaktadır.
Kanal bakımı neden yapılmaktadır ?
Çürük veya travma nedeniyle kaybolabilen, ağrılı, iltihaplı, kötü koşullardaki dişler, tüm mikro parçaların temizlenmesine ve ağız içinde uzun süre kalmasına neden olabilir; bu da, hem diş kaybından kaynaklanabilecek daha ileri tedavileri önler.
Maddi ve manevi terimler.
Ağızda bir kanal tedavisi uygulayarak kalan diş, o bölgedeki kemiğin aktif kalacağı ve jöle kemiklerinin erimesini önleyecek şekilde ölü olarak ama en azından kendi dişini çiğnemenize yardımcı olmaya devam edecektir.
– Şişeden veya çeneden gelen darbe,
– Derin morarma nedeniyle fiziksel tahriş
– Gelişmiş diş eti hastalığı,
– Tamamen kapatılan doldurulmamış dolgular ve protez konstrüksiyonlar,
– Yerine konmuş ortodontik tedaviler
Diş ağrısına neden olur?
Çürük oluştuğunda dişlerin sert dokuları zamanında bozulmaz. Çürüğün neden olduğu dokulara, çürüğe neden olan bakterilerden oluşan içindeki damarlar ve sinirlerin diş çürüğü zamanları dişidir. Asitler, hamuru etkiler.
Ağrıda dişlerde bu aşamada özellikle kendisini tezahür eden ya da ısınmaya karşı hassasiyet gösteren başlar.
Tedavi bakterileri öldürüp öldürmediğini görmek asit bulgusunu salgılar. Kök ucundaki küçük deliklerden çıkan sonuçta(zehirler) ölçüm sonucundan kaynaklanan toksinler çene kemiğine yayılır.
Bu da çene kemik dokusunda iltihap meydana getirir, doku destekler ve diş kaybına neden olabilir.
Yüz şişmanlığın ileri evrelerinde ve ekstra oral görülebilir. Daha ucuz bir tedavi metodu atmakla birlikte, katı bir diş dolgusunun kaybı bu köprü için zor bir boşluk bırakır veya implantla daha pahalı ve zor bir tedavidir.
Seçme şansın varsa, dişlerini kaybetmezsen her zaman bir avantaj olur.
Tedavi edilmemiş dişleri çok uzun süre kurtarmak, bazen kanal tedavisinin yardımıyla mümkün olmayabilir. O halde ağız bakımını dişlerimizi kaybetmemiz için en iyi şekilde yapın ve dişlerini çekin ve her 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimine gitmemiz gerekebilir.
Kanalın diş hayatı ne kadar süredir tedavi edilir ?
Kanal tedavisi diş çekilmesini önlemek için yapılan ve dişe son gelişme şansını veren bir tedavidir. Uygun koşullar altında yapılan bir kanal tedavisinin sonucu olarak, diş ömrü ağızda işe yarayabilir. Bununla birlikte kanalla tedavi edilen dişler doğal dişlerden daha kırılgan olabilir.