Evde bakım hastalarına destek tedavi: OZONTERAPİ
Evde yatağa bağımlı hastaların, tedavi ve bakımları çok hassasiyet gerektiren bir süreçtir. Hastalara çok özen gösterilmeli, tedavilerine, tahlillerine, doktor kontrollerine, katater bakımlarına, aldıkları sıvıdan çıkardığı sıvıya ve yatak yarası oluşmaması gibi bir çok konuda dikkatli olunmalıdır. Bu kadar özen gösterilmesine rağmen hastalarda, akciğer enfeksiyonları, dolaşım bozuklukları, metabolik problemler, kas erimeleri, yatak yaraları, bası yaraları, beslenme bozuklukları, viral enfeksiyonlar ve bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi daha bir çok problemlerle karşılaşılır.
Birçok önlem almamıza rağmen, yatak yaraları , dolaşım bozuklukları ve bağışıklık sistemi ile ilgili enfeksiyona açık hale gelmeleri gibi pek çok problemin önüne geçemeyiz. Sürekli kremler, yara bakım ürünleri, antibiyotikler, dolaşımı artırıcı kan sulandırıcılar. Ama yinede ya oluşumuna engel olamayız yada kullandığımız ilaçlar nedeniyle böbrek problemleri, ishal veya vücuttaki morluklar oluşur.
Peki ne yapabiliriz?
Evet bu soru çok güzel bir soru
Cevabı: Destek tedavisi olarak OZONTERAPİ
Ozonterapi hastanın kendi kanı, venöz sistemden, içinde pıhtılaşmayı önleyici solüsyon olan vakumlu bir şişeye alınır. Ozonterapi doktorunun uygun gördüğü dozda ozon gazı kanın içerisine enjekte edilir. doktorun belirleyeceği dozdaki ozonlu kan yaklaşık 15 dakikalık bir sürede hastaya tekrar aynı yoldan geri verilir.
Nelere faydalı olur peki ozonterapi: Ozonterapinin yapılma amacı destek tedavidir. Hastaların bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir ve enfeksiyona karşı hastaları destekler. Dolaşıma katıldığında perifer dediğimiz vücudun en uçlarındaki kılcal damarlara ve dokulara kadar giderek o bölgelerin oksijenlenmesini destekler ve artırır. Buda yatak yaralarını önler. Kas sisteminin güçlenmesini destekler. Hastalarda oluşan ağrıların giderilmesinde de etkilidir.
Peki ozonterapi yapılan hastalarda herhangi bir komplikasyon olur mu? ve ozonterapinin zararı var mıdır?
Ozonterapide sadece uygulayıcı doktorun tecrübesinin olması yeterlidir. Hastanın kendi kanı ve ozon gazı kullanıldığından herhangi bir zararı yoktur. Ozonterapide dikkat edilmesi gereken şeyler doktorunuz tarafından size iletilecektir. Doktor kontrollü olduğundan uygulama dozları ayarlanabilir bir destek tedavidir.
Ozonterapi kan yoluyla uygulanabildiği gibi, ellerde ve ayaklarda oluşan yaralara torba sistemi denilen bir metodla da uygulanabilir. Ayrıca ozonlu yağlar ve Ozonlu mendillerde hastaların cilt bakımında kullanılan destekleyici ürünlerdir.
Hastanelerde uygulanan ozonterapi artık evde hastayı hastaneye götürmeden de uygulanabilmektedir.
Daha detaylı bilgi için facebook sayfamızdan mesaj yazabilir veya wahtsapp numaramızdan bilgi alabilirsiniz.
Serkan YÜKSEL
Bigdoctors.com